top of page
TRAMPANTOJO, o el relat de la història d’Espanya
de Maria Villarejo Barberà

Divendres 19 d'abril, a les 20.30h. La Bàscula espai jove

Procedència: Barcelona
Durada aproximada:  60 minuts
Idioma: Català
Tipus d'espectacle: Teatre documental – Escenes híbrides

Interpretació

Ana Nicolás de Cabo - Percussionista i actriu
   Cristina Sales - Cantant i actriu
   Marina Tomàs Amado - Guitarrista i actriu
   Maria Villarejo Barberà - Actriu i cantan


Quadre artístic tècnic

IDEA ORIGINAL, DRAMATURGA i DIRECTORA: Maria Villarejo Barberà
   ESCENOGRAFIA: Julia Ledesma i Anxo Baranga
   TÈCNICS DE LLUMS I SO: Marc Gimeno
   PRODUCCIÓ: Cia. Espurna Teatre
   VEUS EN OFF: Lia Sampai
   ASSESSORAMENT: 
       Antonio Manuel - Al-Àndalus i context històric
       Beatriz Contreras - Teles aèries
       Julieta Moras - Teatre físic
       Esther Samâeh - Coreografia Tarara

Amb la col·laboració de La Bàscula.

Trampantojo-3-jul-2023-005-1024x768.jpeg

Sinopsi

A mig camí entre el bioteatre i el teatre documental, TRAMPANTOJO, o el relat de la història d’Espanya és un projecte multidisciplinar que en les 8 escenes que la componen, viatja d'allò personal a allò comú, d'allò individual a allò col·lectiu, per rescatar i portar a la superfície un tema de memòria històrica: l’herència musulmana i jueva de la península Ibèrica. L'obra té com a objectiu donar llum a un dels períodes més enfosquits -que no pas foscos- de la història d’Europa: l'Època andalusina de la península Ibèrica (s.VIII d.C. - 1492 d.C.). Vuit-cents anys d’història que han estat silenciats, estrangeritzats i tergiversats de la memòria col·lectiva des del temps de la “Reconquesta” fins ara. Assistirem doncs a un relat històric diferent de com ens l'han explicat fins ara, on el circ, la dansa, el cant, la música, el text, les projeccions i el teatre visual es combinaran per fer-nos arribar un missatge trencador i impactant. 
L'obra és la primera producció de la companyia Espurna Teatre, companyia emergent que arriba amb força per fer-nos repensar el nostre propi relat històric: sabem realment qui som? 

 


La companyia
La companyia ESPURNA TEATRE som una companyia formada íntegrament per dones (Cristina Sales, Ana Nicolas i Maria Villarejo) que neix el 2023 arrel del procés de creació de l’obra que avui presentem. Es tracta d’una companyia de nova creació que posa el seu focus d’interès cap a temes socials i polítics, sempre tenint com a punt de partida la nostra pròpia història. Les nostres obres parteixin d’un marc feminista des del qual dotem a la producció de perspectiva de gènere. Apostem per la diversitat de llenguatges en les nostres produccions (cant, música, circ, teatre físic, dansa...), a través dels quals volem arribar al públic de maneres diverses.

Trampantojo participa al Programa de Residències Escèniques Efervescents.

bottom of page