top of page

Festival de teatre emergent a Barcelona

Festival Mutis

El Festival Mutis de teatre emergent i de nova creació és una trobada anual celebrada a Barcelona que es concep com a porta d'entrada al panorama escènic per a les companyies emergents professionals i grups de teatre formatiu. Aquest esdeveniment busca ser un enclavament de suport entre espais d'exhibició i els diferents col·lectius artístics, així com conformar-se com a trobada per teixir xarxes i compartir experiències.

En aquest sentit, el Festival té la voluntat de servir d'estímul, aportar eines i acompanyar tant artistes com col·lectius durant el procés de professionalització, constituint-se en plataforma d'exhibició de noves veus, en espai de suport a la creació i producció en coordinació amb centres cívics i fàbriques de creació de la capital catalana i com a porta dentrada a la xarxa professional de teatres, festivals i productores escèniques a Catalunya.

MaríaComaNuitST.jpg

Història

El Festival Mutis neix el 2010 com a mostra de teatre universitari a la Universitat Politècnica de Catalunya on ja inclou des de la primera edició teatre independent, taules de treball, tallers i activitats on les companyies poguessin trobar-se, conèixer altres maneres de fer teatre i crear xarxa. El 2012, en la seva tercera edició, és quan surt a la ciutat i comença a treballar amb centres cívics i fàbriques de creació proposant una programació multicèntrica, dispersa a diversos districtes. El model va desenvolupant-se i incloent cada vegada més companyies de teatre emergent, es diversifica afegint microteatre, lectures dramatitzades, premis i la publicació de textos, com una forma de crear els estímuls i les oportunitats necessàries perquè un autor o autora creixés, es formés i pogués fer els primers passos cap a la seva professionalització, any rere any, dins del Festival.

Missió

Donar veu a aquelles companyies que es troben en els primers anys de recorregut professional o en el seu procés de gestació, així com per a aquells grups que treballen amb el teatre en un sentit formatiu (teatre universitari, acadèmies d'arts escèniques, projectes de teatre social... ) i tenen més dificultats per entrar als circuits teatrals.

Visió

Reivindicar que el teatre ha de ser incisiu, molest, controvertit i que ha de fomentar la imaginació i l'esperit crític dels espectadors. Ser un festival de referència al teatre emergent de Barcelona.

Valors

Defensar la llibertat dexpressió.

Recolzar la nova creació.

Visibilitzar la diversitat.

Suport i cura de les companyies.

bottom of page