top of page

Gratuït

Todo sobre Edipo
Sófocles y Bloc, ArrojoScénico

Dissabte 20 d'abril, 19.30 h. Casalde Cultura St. Adrià

Procedència: Madrid
Durada aproximada:
  75 minuts
Idioma: castellà
Tipus d'espectacle:  És una mica musical, comèdia, tragèdia: indefinible.

Interpretació
Fernando Hoyos 
Bobi
Nahomi Minaya
Julia Lista
Alejandro Atmaca
Judit Montarroso
Emma Alonso
Erika Cerlat
Zani HoriaQuadre artístic tècnic

IMATGE I CARTELL: .Julia Lista
VESTUARI I ATREZO: Tata González
PRODUCCIÓ: Alicia
TEXT: Antonius Bloc (basado en Edipo Rey de Sófocles)
DIRECCIÓ: Víctor Mendoza

EDIPO 2.jpg

Sinopsi

Èdip, Rei de Tebes. És el convidat al programa de Clea, l'estrella de les audiències. Èdip explica el paquet de mesures que planteja el seu govern per combatre la pandèmia que pateix Tebes. Durant el programa revisarem el seu origen i el seu passat; aclarir si era veritablement fill dels Reis de Corint; si d'adolescent tenia visions sobre l'origen, sobre el veritable pare. Sabem que va ser a l'oracle de Delfos, però no sabem què li va explicar la Sibil·la. Sabem que va matar a l'Esfinx que sotmetia a Tebes quan ell va aparèixer per casar-se amb Yocasta, la vídua del rei Layo; però no sabem què li va dir l'esfinx. La Clea ens té preparats diversos girs de guió. Entrevistarà Tiresias, la vident cega que ho sap tot, però ha preferit oblidar. I finalment algun testimoni sorpresa. Clea promet que si veus el programa, sabràs tot sobre el tipus que va venir de cap lloc per regnar a Tebes.

 

La companyia

El teatre a la URJC i el seu grup ArrojoScénico camina de la mà de Víctor Mendoza des del 2000; amb 16 edicions del més important certamen de teatre i més de 30 obres estrenades: Si prestéssim al teatre universitari l'atenció que mereix, descobriríem gemmes com Volem ser els Seseman, irònica comèdia dramàtica sobre els estils de vida presumptament ideals, la tendència a comparar-nos amb les elits que els encarnen i el minvament en l'autoestima que resulta de tal comparació (Javier Vallejo, El País).

Portar el teatre al nostre terreny, explicar històries d'ara; fer alguna cosa diferent: un testimoniatge per a aquesta generació d'estudiants.

bottom of page